e-mail adresinizi girin  
   

 

 

 

 


TÜBİSAD'ın Hint Seferi



Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği'nden bir heyet bu hafta çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hindistan'a gidecek.

"Seyahate TÜBİSAD Yönetiminden ve üyelerinden 10-11 kişilik bir grup katılacak.
Öncelikle Dünya'nın en etkili bilişim sanayii derneği olduğunu düşündüğümüz Nasscom'un tecrübelerinden ve bilgi birikiminden yararlanmak istiyoruz. Daha önce de Almanya'nın Bilişim Sanayii Derneği olan Bitkom'u ziyaret etmiştik. Bu ziyaret sonrasında derneklerimiz arasında işbirliğini hedefleyen bir niyet mektubu imzaladık. Bu görüşmeler TÜBİSAD'ın Avrupa ülkelerindeki Bilişim Sanayicileri Derneklerinin kurmuş olduğu Merkezi Brüksel'de olan EICTA'ya üyeliğiyle sonuçlandı.

Sektörümüzün lider sivil toplum kuruluşları ile geliştirdiğimiz ilişkiler, ülkeler ve sanayiler arasındanki işbirliğinin de gelişmesini sağlayacak. Türk Bilişim Sanayiinin tanınmasını sağlayarak, sektörümüzün büyümesine katkıda bulunacak.
Milyarlarca dolarlık, Hint bilişim devlerinin dikkatleri ülkemizin potansiyeli üzerine çekilecek, doğrudan yatırım, joint-venture, AB ülkelerine yönelik bilişim hizmetleri ihracatı için Türkiye'nin bir üs olarak teşkil edilmesi gibi konular konuşulacak.

Nasscom'un yürüttüğü İnsan Kaynakları projeleri hakkında bilgi alınacak. Nasscom çok başarılı bir bilişim yetenek envanteri ve sertifikalandırma projesi yürütüyor. TÜBİSAD İnsan Kaynakları Komisyonu da bu proje hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Dünyadaki en gelişmiş program olan bu sistemi ülkemizde kurmanın bilişim sanayimizin gelişmesi, devletin, MEB'nin, YÖK'ün konuyu daha iyi anlaması ve yabancı yatırımcının dikkatinin çekilmesi için yararlı ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. TÜBİSAD ülkemizin Bilişim Sanayii ile ilgili enformasyon merkezi haline getireceğiz.

Bu seyahat içinde Bangalore ve Haydarabad ziyaretleri bir sonraki ziyaretimize ertelendi. Hint işadamlarını da yatırım olanaklarını incelemek üzere ülkemize davet edeceğiz.

Ortadoğu bölgesinde bir bilişim merkezi olmak için bir atılıma giren ve Hindistan ile bilişim konusunda işbirliği içinde olan Mısır'ın bilişim sanayicileri ile de görüşecek, işbirliği olanaklarını değerlendireceğiz.

İtiraf etmek gerekirse gerek Avrupa ile gerek Hindistan ile ilişki geliştirme sürecinde Mısır'ın bizden çok daha ileride olduğunu gördük. Ancak biz özel sektörümüzün dinamizmiyle, çok hızlı bir şekilde yol almaya başladık. Yeni bir dünyanın kurulduğu bu dönemde, ülkemiz bilişim sanayiinin fırsatları çok daha yakından takip etmesi gerekir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz."


Kaynak : BT Dünyası / 04-02-2007



Deik
Kurucu Üyesidir

Eicta
Üyesidir


witsa
Üyesidir

Bitkom

Nasscom CeBIT
©2007 TUBISAD.