Anlaşmalı olduğu Belediye, Üniversite ve Üretici firmalara toplamda 13 adet 8m3, 5 adet 0,6 m3 ve 2500 adet 0, 1 m3 lük toplama ekipmanları yaptırılarak dağıtıldı.
TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluş faaliyet ve çalışmalarının takip edilebileceği www.tyk.org.tr web sitesi yayına geçti.
TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluş çatısı altında gerçekleştirilecek tüm operasyonların takip ve kontrolünün gerçekleştirileceği yazılım sistemi için çalışmalara başlandı.
Sözleşmeli Belediyelerimizden Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19-20 Nisan tarihlerinde “2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi” düzenlendi. Zirvenin bu yılki ana gündem başlığı ise “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar” dı. Zirvede TÜBİSAD AEEE Sorumlusu N. Selen Tanner “Türkiye’ de AEEE Uygulamaları ve TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluş Katkısı” isimli sunumunu gerçekleştirdi.
İFO Fuarcılık tarafından 28-30 Nisan tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen 12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul 2016’da, şirketlerin daha üretim aşamasından başlayarak karlılıklarını artırmalarına katkı sağlayacak yeni teknoloji ve sistemler bir arada sunuldu. Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği olarak fuara standlı katılım sağlandı. Burada fuara katılan ziyaretçilere ve katılımcılara "Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya" konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaretçiler tarafından "Elektronik Atıklar Çöp Değildir" sloglanlı e-atık iç mekan toplama kutularına yoğun ilgi gösterildi. “TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluş” fuar katılımcılarına; Belediyelerin, Üreticilerin, İthalatçıların ve son tüketici olan vatandaşların yükümlülüklerinin yanı sıra, yapılan çalışmalar, toplama sistemi ve bilinçlendirme çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Düzenlemiş olduğu “Çevre Sektörü Buluşma Günleri” kapsamında 2-3 Haziran da İzmir Tepe Kule de gerçekleştirilen etkinliğe standlı katılım sağlanarak katılımcı ve ziyaretçilere bilgilendirme sağlandı.
Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Broşürler, afişler, billboard çalışmaları yaptırıldı ve anlaşmalı belediyeler de dağıtıldı.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 22.05.2012 tarihli ve 28300 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği” ile uygulama esnasında karşılaşılan sorunların giderilmesi, ülkemizde AEEE lerin daha etkin bir biçimde yönetilmesinin sağlanması ve konuya ilişkin Avrupa Birliğinin 2012/19/EC sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Direktifine yakınlaştırılması amacı ile yürürlükte olan Yönetmelikte değişiklik yapılması ihtiyacı oluştuğuna ilişkin duyuru yayımlandı. Duyuru sonrasında TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluş yoğun bir çalışma ile mevzuata ilişkin yorum ve görüşlerini içeren raporunu T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ na iletildi.