Kadıköy Belediyesi Sıfır Atık Günleri – Kamu Kurum ve Kuruluşları Bilgilendirme Toplantısı

18 Ocak 2018 tarihinde Kadıköy Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurum/kuruluşlarının yöneticilerine ve temsilcilerine yönelik “Kadıköy Belediyesi Sıfır Atık Günleri” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBİSAD AEEE Yetkilendirilmiş Kuruluş (TYK) olarak katılım sağlandı. Toplantıda, TYK çalışmaları ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. TYK’nın, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği farkındalık çalışmaları anlatıldı. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında başlayacak olan “Sıfır Atık Uygulamaları” hakkında bilgi verildi. Sunum sonunda, katılımcılara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

MoTAT Sistem Güncellemesi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Atık Yönetim Uygulaması / MoTAT yazılım güncellemesi gerçekleştirilmiştir. MoTAT sisteminin başlaması ile atık gönderim işlemleri yapılırken basılı UATF kullanılmayacaktır. Atık gönderim işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için firmanızın MoTAT sistemine üye olması gerekmektedir.

Firmanız Çevre Bilgi Sistemine kayıtlı değil ise kayıt işlemini aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştirebilirsiniz:

1. https://online.cevre.gov.tr/ adresinden Çevre Bilgi Sisteminin açılması

2. Kayıt Başlangıç sayfasından yeni Firma/İşletme türü seçilerek kayıt işlemi başlatılır

3. Firma/İşletme bilgileri, vergi numarasına "Vergi Numarasına Göre Kontrol Et" düğmesine tıklanarak alınır.

4. Tesisler sayfasında, varsa mevcut olan "Firma/İşletmenin Tesis" bilgileri kaydedilir. Sonraki sayfada MoTAT sistemi seçeneği seçilir ve başvuru formu çıktısı alınarak ,"Tesisin ya da Firma/İşletmenin" bulunduğu il müdürlüğünden onay alınır.

5. Onay işlemi tamamlandıktan sonra Çevre Bilgi Sistemine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp MoTAT uygulamasına erişilir.

Firma Çevre Bilgi Sistemine kayıtlı ancak MoTAT sistemi aktif değilse;

  1. https://online.cevre.gov.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifre ile Çevre Bilgi Sistemine giriş yapılır.
  2. Açılan sayfada sol üstte bulunan “Firma İşlemleri” başlığı altındaki “Firma Bilgilerim” başlığı seçilir.
  3. “Tesislerim” başlıklı tablonun sağ tarafında bulunan “Ek Uygulama Başvuru Formu” tıklanarak “Başvuru Formu” indirilir.
  4. İndirilen formun çıktısı alınarak “Uygulamalar” başlığı altındaki “Atık Yönetim Uygulaması (Atık Beyan Sistemi (TABS) / MoTAT / Kütle Denge Sistemi (KDS)))” seçeneği işaretlenir ve kayıtlı olunan İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilir.

Firmanız Çevre Bilgi sistemine kayıtlı MoTAT uygulaması aktif ise Atık Gönderim işlemi için;

1.https://online.cevre.gov.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifre ile Çevre Bilgi Sistemine giriş yapılır.

2.Açılan ekranda “Atık Yönetim Uygulaması (Atık Beyan Sistemi (TABS) / MoTAT / Kütle Denge Sistemi (KDS)))” ne giriş yapılır.

3.“Atık Gönderim İşlemleri” menüsünün altında yer alan “Taşıma Talebi Ekleme” ekranından çevrimiçi atık taşıma talebi yapılır,

4.Atık yükleme esnasında, Çevrimiçi atık taşıma talebi yapılması sonucu oluşan Taşıma Kontrol Numarası (TKN) ve Taşıma Doğrulama Numarası (TDN)’nın ilgili taraflarca mobil cihaza giriş yapılır

5.Taşıma Numarası”, Atık Yönetim Uygulaması üzerinden taşımanın paydaşları olan atık üreticisi, taşıma firması ve atık işleme tesisi tarafından artık görüntülenebilecektir.