TÜBİSAD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri 2017 Anketi Başladı

TÜBİSAD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri Raporu’nun amacı; sağlıklı bilgilerin son derece zor elde edildiği günlük iş ortamımızda; “sektör adına” ve “sektör lehine” olabilecek konuları değerlendirmek, şirketlerinizin katkısı ile kıyaslanabilir pazar bilgilerini sunmak ve dolayısıyla da doğru sonuçlarla hem kamuoyuna, hem de kamuda sektörümüzle ilgili mercilere rakamlar ve eğilimler konusunda bilgi vermektir. Raporun, bilgi toplama sırasında alabileceği desteği sağlamak ve tarafsız bir şekilde ve de “firmaların bireysel bilgilerinin gizliliğini temin etmek” amacı ile sektör paydaşları ve danışman firma desteği ile çalışılmaktadır. Bu nedenle TOBB Telekomünikasyon Meclisi proje ortaklığı, Deloitte Türkiye proje yönetimi ve CONTEXT Türkiye destekleri, doğru verilerin toplanması ve yorumları için oluşturduğumuz eko sistem içinde yer almaktadır.

Çıkan rapor, başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı gibi kurumlar olmak üzere birçok etkinlik ve yayında referans olarak gösterilmektedir. 2017 yılı sektör verilerini belirleyecek ve yedincisi hazırlanacak olan bu yılki çalışmamızın sonuçları da gerek kamu gerek basın tarafından her zaman olduğu gibi ciddi bir beklenti ile takip edilmektedir.

Sektörümüze ihtiyacı olan referans bilgileri sunmak açısından büyük katkısı olan bu çalışmaya da göstereceğiniz ilgiye şimdiden TÜBİSAD ve meslekdaşlarımız adına teşekkür ederiz. Sahiplenme ve desteğinizin sürmesi raporun bütünlüğü ve doğruluğu açısından büyük önem arz etmektedir.

Çalışmanın anket linkinin doğru kişiye iletilebilmesi amacıyla, firmanızdan anket sorularını cevaplayacak temsilcinizin iletişim bilgilerini [email protected] mail adresine iletmenizi rica ederiz. Ankete girilecek veriler toplu olarak değerlendirilecek, gizlilik ilkesi çerçevesinde kimseyle paylaşılmayacak ve değerlendirmeler kesinlikle firma bazında açıklanmayacaktır. Bilgi toplama aşamasının en geç 16 Mart 2018 tarihinde tamamlanması amaçlanmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan, son dört yıla ait 2013, 2014, 2015 ve 2016 yılı TÜBİSAD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri Raporlarına ve hazırlamış olduğumuz son dört yıla ait karşılaştırmaların yer aldığı Değerlendirme Raporuna aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirsiniz.

 

TÜBİSAD 2013-2016 Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Değerlendirmesi Raporunu linkte bilgilerinize sunarız