Huawei, IATA ile stratejik ortaklığını duyurdu

Huawei, Stockholm’deki Passenger Terminal EXPO 2018’de Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Stratejik Ortaklıklar Programına katıldığını duyurdu. Huawei, bu program sayesinde geleceğin havalimanlarını ve havayollarını geliştirmeye, yolcu deneyimini zenginleştirmeye ve hava kargo operasyonlarını en verimli hale getirmeye yardımcı olmak için gelişmiş BİT yenilikleri ve uzmanlığını kullanacak.

 

IATA Stratejik Ortaklıklar Programı’nın üyesi olmak, Huawei’in havacılık endüstrisini geliştirme konusundaki kararlılığını göstermesi açısından mükemmel bir fırsat sunuyor. IATA, 1945 Nisan’ında Havana’da kurulan ve toplam hava trafiğinin yüzde 83’ünü kapsayan 120 ülkenin 280 havayolunu temsil eden dünya havayolları ticari birliğidir. Sürekli yeniliklerden yararlanan Huawei’in BİT ürünleri, çözümleri ve hizmetleri, 50’den fazla havaalanı, hava yolu şirketi ve hava trafik kontrol birimleri tarafından kullanılıyor.

Huawei, havacılık endüstrisinin dijital dönüşümünü hızlandırıyor 

Huawei’in müşterileri arasında, her biri yılda 30 milyondan fazla yolcu taşıyan on beşten fazla küresel havalimanı bulunuyor. Huawei, IATA “Stratejik Ortaklıklar Programı” aracılığıyla, havacılık endüstrisinin dijital dönüşümünü hızlandırmak için yeni BİT’lerini uygulamaya koyacak. Bu da müşterilerin dinamik, verimli, işbirliğine açık, yenilikçi ve akıllı bir çağa hazır, havalimanlarının, havayolu şirketlerinin ve yolcuların güvenlik, verimlilik ve kişiselleştirilmiş hizmet gereksinimlerini karşılayan akıllı havayolları ve havalimanları oluşturmasına yardımcı olacak.

Havacılık endüstrisine değer katan ortaklık

Huawei ile havacılık endüstrisine değer katan bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten IATA’nın Pazarlama ve Ticari Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Hubble, “IATA stratejik ortaklıklar programı, hizmetleri, ürünleri ve çözümleri aracılığıyla doğrudan ve dolaylı olarak hava taşımacılığı sektörüne değer katan ve yarar sağlayan şirketlere açık. Büyümekte olan stratejik ortaklar ailesine Huawei’i dahil etmekten çok memnunuz.” dedi.

Huawei, havacılık endüstrisinin geleceği için çalışıyor

IATA’nın stratejik ortaklıklar programına katılmaktan heyecan duyduklarını ifade eden Huawei Kurumsal İş Grubu Ulaştırma Sektörü Başkanı Yuan Xilin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “IATA, üyelerin, ortak ilgi alanlarındaki diğer havacılık sektörü liderleri ile işbirliği yapmaları için paha biçilmez bir platform sunuyor ve havayolları şirketlerinin daha güvenli, daha verimli ve uygun maliyetli faaliyette bulunmaları için geniş bir yelpazede en son teknoloji ürünler ve uzmanlıktan yararlanmasına olanak sağlıyor. Huawei’in vizyonu, tümüyle bağlantılı, akıllı bir dünya için tüm insanlara, evlere ve kurumlara dijital ortamı sunuyor. Huawei, akıllı havayolları ve akıllı havayollarına doğru gelişmekte olan küresel havalimanları ve havayollarına, müşteri hizmetlerini geliştirmeleri ve sorunsuz bir yolcu deneyimi sağlamalarına yardımcı olmak için tek elden BİT çözümleri sunarak, havacılık sektörünün dijital dönüşümünde en iyi ortak olmaya kararlı. Havacılık endüstrisinin geleceği açısından hayati önemdeki çözümleri üretmek için birlikte çalışacağız.”

Yenilikçi havacılık bulutu modelleri

Huawei Passenger Terminal EXPO 2018 fuarında, havacılık hibrit bulutu, havalimanı çevik ağı ve havalimanı görüntüleme işlemlerini kapsayan tam kapsamlı bir BİT çözümleri paketi sunuyor. Huawei, yenilikçi havacılık bulutu modelleri, yolcu deneyimi optimizasyonu ve görselleştirilmiş (görüntülü) çözümler konusunda dünyanın önde gelen havalimanları ve havayolları ile işbirliği yapıyor. Huawei, dünya genelindeki havacılık müşterileri için bulut, nesnelerin interneti (IoT), büyük veri ve iletişim ağlarını içeren çözümleri başarıyla uyguluyor. Bu, Huawei’in dünyanın dört bir yanındaki 170’den fazla ülkede ve bölgede yerel ekiplerinin ve kapsamlı ekosistem ortaklarının desteğiyle gerçekleşiyor. Bugüne kadar, Fortune Global 500 şirketlerinin 197’si ve En İyi 100 şirketin 45’i, dijital dönüşüm ortakları olarak Huawei’i tercih ediyor.